top of page
Zoeken

Zonnebescherming, altijd en overal

Draag jij iedere dag zonnebescherming?

Ik wel, zelfs met een regendag of als ik achter mijn computerscherm zit. Want de UV stralen zijn er echt altijd en overal. Maar ook blauw licht van de gsm en computer zijn schadelijk voor onze huid dus JA iedere dag beschermen!!


Ook zorgt de zonnebescherming ervoor dat de Vitamine A in onze AVST crème niet wordt afgebroken door de zon, maar optimaal zijn werk kan doen in onze huid.


Maar wat draag ik dan best ?

Ik gebruik natuurlijk altijd de RAD zonnebescherming van Environ, hierin hebben we de RAD en de RAD Shield. De RAD is hoofdzakelijk een fysische zonnefilter, de RAD Shield is een volledig fysische filter is.

De fysische filter zorgt ervoor dat het zonlicht wordt weerkaatst op de huid voor dat deze in de huid kan dringen.


Misschien nog eens kort uitleggen wat we van straaltjes krijgen als de zon op ons bolletje schijnt.

UVC : deze zijn de oorzaak van kanker, normaal worden deze gefilterd door de ozon laag maar we weten ondertussen ook dat die niet meer zo intact is.

UVB: deze zorgen voor de verbranding van onze huid, goed nieuws met de juiste bescherming kunnen we dit voorkomen.

UVA: deze zorgt voor de veroudering van onze huid.


De zonnebescherming van Environ biedt een bescherming tegen de UVA en UVB stralen door de weerkaatsing van de stralen en door het hoog aantal antioxidanten.


Minder, meer, vaker


Minder: lagere SPF Meer: meer antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren

Vaker: regelmatig opnieuw aanbrengen.


Is een factor 15 wel voldoende?


ZEKER, 15 is het maximum dat een fysische filter aankan, alle hogere bescherming is een chemische filter ( en die heb ik toch liever niet op mijn huid).


Hogere bescherming heeft ook een vals gevoel van veiligheid, het is niet omdat je factor 50 smeert dat je huid de ganse dag "safe" is, regelmatig opnieuw smeren is het belangrijkste en dit kan dan zeker met een factor 15.


MAAR, we hebben de zon toch nodig voor de Vitamine D? Zeker!!


Klopt, maar Vitamine D halen we vooral in de zomer, wanneer de zon het hoogst staat EN dan is het voldoende om een 15 tal minuten onbeschermd in de zon te vertoeven om voldoende de dosis Vitamine D op te nemen. Wat wel zeer belangrijk is, dit hoeft niet met ons gezicht ;-)Dus, altijd en overal smeren! Zonnige of regenachtige dag, ganse de dag aan de pc....


grtjs An


20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page